LoadingText

DTU Nyheder

2020
DK: Headspace hætteglas. Foto: Joachim Rode | EN: Headspace vials. Photo:  Joachim Rode
11 MAR

Nye måder at skaffe data om problematiske stoffer i fødevarer

Forskning fra DTU Fødevareinstituttet vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at generere data om problematiske stoffer i fødevarer.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed
2009
Det er muligt at mindske PAH-indholdet i røgede fisk
18 JUN

Det er muligt at mindske PAH-indholdet i røgede fisk

Røgerierne kan påvirke det samlede indhold af kræftfremkaldende polycykliske aromatiske hydrocarboner (PAH) i det færdige produkt. Røgning med bøg og koldrøgning giver for eksempel de laveste mængder af PAH i røgede fisk. Det viser nye forskningsresultater fra DTU Fødevareinstituttet og DTU Aqua.

Fødevaresikkerhed